Activiteitenkisten

Programma-boxen om zélf de natuur te ontdekken.

We hebben de beschikking over een set van vier natuuractiviteiten ontwikkeld voor DWEK, Scouts en Explorers, om samen de natuur te ontdekken. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat je, ook als je weinig kennis en ervaring met natuuractiviteiten hebt, er direct mee aan de slag kunt. Aangezien bijna alle materialen in de set aanwezig zijn, hoef je maar weinig voor te bereiden.

Wat loopt daar in mijn tent?
Een activiteit voor Scouts en Explorers over het zoeken en op naam brengen van kleine diertjes, zoals spinnen, vliegen, oorwurmen, pissebedden en wormen. Deze activiteit is met een kleine aanpassing ook geschikt voor DWEK.

Zo smaakt een kampeerterrein!
Deze activiteit geeft alle informatie om met je Scouts of Explorers een maaltijd te bereiden met wilde planten die je op of vlakbij het Scouting Labelterrein kunt vinden.

Scoren met sporen!
Een activiteit waarbij Scouts en Explorers op zoek gaan naar sporen van dieren. Het spoorzoeken kan eventueel ook met DWEK gedaan worden.

Samoerai
'Samoerai, de Japanse natuurontdekker' is een natuurbelevingsactiviteit voor Dolfijnen, Welpen, Esta's en Kabouters die kamperen op het labelterrein.


Vraag de kampwacht even of zij deze set activiteiten te leen hebben. Op een eenvoudige manier heb je dan tijdens een ochtend of middag van je kamp een leuk programma.

Gebruik van de sets is gratis, maar voor de materialen vragen we wel een borg van 30,-