Hikes

Route Kruithuis
Route Staelduin
Loophike (6½ km)
Bewegwijzerde fietstocht
Fietstocht naar Scheveningen

Op deze pagina staan een hikes die je kunt downloaden, printen en gebruiken in je programma. We hebben met Staelduin een 'gesloten beurzen' afspraak gemaakt. Bij ons op kamp, dan is de hikeovernachting op Staelduin bij de prijs inbegrepen. Andersom geldt ook.
Dezelfde afspraak hebben we met Scoutcentrum Rotterdam gemaakt, en met het Scoutcentrum Delft (Kruithuis).

LET OP: Hiervoor is géén aparte boeking nodig. Bij aankomst op je kamp geef je door op welke dag(en) je wilt switchen, en dan geven we dat aan het andere terrein door (of horen wij het van het andere terrein als je naar ons hiket).

Voor tips en suggesties houden wij ons aanbevolen.

Mocht je zelf een leuke route hebben gemaakt die andere groepen kunnen gebruiken, mail ons dan deze route, en wij zullen hem hier (met bronvermelding) tussenzetten.


Staelduin, 's Gravenzande


Routebeschrijving Bieslandse bos <-> Staelduin en vice versa.

Kees Hendriks maakte deze (fiets) route, die zowel geschikt is voor Staelduin naar het Bieslandse Bos, andersom. Heen- én terugweg dus.

Het is een tocht die door Delft gaat (met mogelijkheden om in de binnenstad te wandelen) en op de terugweg langs de Dobbeplas komt (kun je zwemmen).
Lengte: Net tussen fietsen en (flink) lopen in. Totale lengte ca. 20 km.

Klik op het vouw-voorbeeld om de PDF-file op te vragen. Print de twee bladzijden dubbelzijdig af, en vouw hem zoals in het plaatje staat aangegeven. Als je hem omdraait heb je de route voor de terugweg.
Scoutcentrum Delft (Kruithuis)

Wij hadden hier een (foto-)route naar het Kruithuis, maar die is in onderhoud. Wij houden ons aanbevolen voor een nieuwe.
Wandelhike omgeving Bieslandse Bos

Het Bieslandse Bos ligt in een schitterend natuurgebied midden in de Randstad. Om daarvan te genieten hebben we een wandeltocht gemaakt met start- en eindpunt op het terrein waarmee je een 2 tot 3 uur kunt genieten van de omgeving (afhankelijk van het aantal posten dat je inricht en de loopsnelheid natuurlijk).

Klik hier voor de routebeschrijving (kruispuntenroute + strippenkaartje + pijltjes + omschrijvingen).
Voor de meer electronische scouts is hier het bijbehorende GPX-bestand van deze route en wat extra uitleg over deze route.
Acker- en Biesland Fietsroute

Ons terrein ligt in een mooi natuur- en recreatiegebied, waar de gemeente een fietstocht heeft uitgezet langs de mooiste delen van het gebied. Op de website van de gemeente staan de achtergrond en de details omschreven. De route zelf is met bordjes aangegeven en is -naar keuze- 30 of 20 km lang. Het is een ronde door het gebied, die ook langs ons terrein loopt, dus start en finish is vlakbij !

Fietsroute naar Scheveningen

Ons terrein ligt binnen (fiets) bereik van een van de meest beroemde Nederlandse stranden: Scheveningen. Op de fiets doe je daar ongeveer een uur over. Alternatief: wandelen naar Randstadrail in Pijnacker (15 min) en dan op Den Haag CS overstappen op tram 1.

Op de fiets kun je volgende aanwijzingen volgen:

Ga in Scheveningen als je niet verder meer kunt RA het Zwarte Pad op
Daar kun je de fietsen neerzetten.